benu banner allo 180x130px 04

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Egészségvédelem


Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Rezeda Web


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Homeopátia Info

Homeopátia-Info

Cegadatok X

facebook

Letöltött oldalak

Oldalletöltések száma: 1595295
Gyakorlati tanácsok a vérnyomás méréséhezGyógyszerészi gondozás keretében igyekszünk mindenkinek a megfelelő tanácsokat adni. Vérnyomás-mérés esetén a mérési értékek összehasonlítása érdekében a vérnyomást mindig nyugalmi helyzetben kell mérni. Ezért a beteg lazítson öt percet nyugalmi helyzetben a mérés előtt

Már a külső és belső tényezők csekély megváltozása is (mély lélegzés, élvezeti cikkek, beszéd, izgatottság, időjárási tényezők) a vérnyomásértékek eltéréséhez vezethetnek. Ez a magyarázata annak, hogy miért különbözhetnek gyakran az orvosnál, vagy a gyógyszertárban mért eredmények.

A vérnyomást rendszeresen ugyanabban az időben kell mérni, mert értéke a nap folyamán változik. A mérési folyamat alatt nem szabad mozogni és/vagy beszélni, A mandzsettát mindíg a fedetlen felsőkarra kell helyezni és ügyelni kell arra, hogy a felgyűrt ruhadarabok ne gátolják a vérkeringést. Mindíg ugyanazon a karon végezze el a mérést úgy, hogy alkarját lazán alátámasztja.  

Ajánlom az OMRON és a DIMARSON vérnyomásmérők használatát. Természetesen mindkét gyártótól több féle típust is forgalmazunk.

Nagy Gábor

szakgyógyszerész, gyógyszertárvezető
© Rezeda Patika - 2007 | Adatkezelési nyilatkozat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!