benu banner allo 180x130px 04

Elérhetőségeink

Kapcsolat

Egészségvédelem


Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Rezeda Web


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Homeopátia Info

Homeopátia-Info

Cegadatok X

facebook

Letöltött oldalak

Oldalletöltések száma: 1668040

visszatero-huvelygomba4A nők 75%-a élete során valamikor sarjadzógombás hüvelyfertőzésen, orvosi nyelven vulvovaginalis candidiasison (VVC) esik át. A visszatérő hüvelygomba, a vulvovaginalis candidiasis (RVVC) ezzel szemben a menopausa előtti nők mintegy 5%-át sújtja.

Az RVVC-ben szenvedő nők gyakran alkalmaznak önkezeléseket recept nélkül kapható helyi készítményekkel, és a hosszantartó kezelések gyakran a szeméremtest irritativ gyulladását okozzák.
  
A pontos diagnózis felállítása elengedhetetlen, ugyanis a feltételezett VVC miatt önkezelést végző nők csupán 28%-ában mutatható ki a fertőzés gomba vizsgálattal. A betegek nagy része tehát ok nélkül alkalmazza ezeket a vény nélkül kapható szereket. Több mint 100 féle Candida faj és több mint 200 törzs létezik. A VVC leggyakoribb kórokozója a Candida albicans. A visszatérő, a krónikus és a perzisztáló VVC olyan fogalmak, amelyeket gyakran kevernek, holott megjelenésük, előfordulásuk és ellátásuk elvei eltérőek.
   
A visszatérő hüvelygomba, a visszatérő VVC a nőkben általában a szülőképes életperiódusban jellemző, bár néha a menopausa után is felüti a fejét, leggyakrabban ösztrogén-pótlást alkalmazó vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő nők esetében. A visszatérő VVC azt jelenti, hogy 12 hónap alatt több mint 4 VVC-s epizód lép fel, vagy minimum 3 olyan epizód alakul ki, mely nem antibiotikum szedés kapcsán fordul elő. Az epizódok között tünetmentes időszakok jellemzőek.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Körúti Orvosi Centrum
© Rezeda Patika - 2007 | Adatkezelési nyilatkozat | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!